Om  
Désirée Pethrus

KD-topp lämnar Stockholmspolitiken

Désirée Pethrus (KD) meddelar att hon lämnar uppdraget som oppositionsregionråd i Region Stockholm efter sommaren. ”Jag är oerhört tacksam för alla dessa år i politiken”, skriver hon i ett inlägg på sociala medier.

Linda Berglund

Désirée Pethrus (KD) tillträdde som regionråd 2021 och är sedan valet 2022 oppositionsregionråd. Att hon nu meddelat nomineringskommittén att hon vill lämna sitt uppdrag i augusti handlar om att hon nu vill trappa ner.

”I februari fyllde jag 65 år och tänker att jag nog bör varva ner och ta det lite lugnare”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Hon kommer att behålla sin plats i Kristdemokraternas partistyrelse. 

Désirée Pethrus har varit heltidspolitiker sedan 2006, varav 15 år som riksdagsledamot. Hon har också varit ordförande för Kristdemokratiska kvinnoförbundet.

”Jag är oerhört tacksam för alla dessa år i politiken och för alla fina kollegor och samarbetspartners jag har fått arbeta med. Jag ser fram emot att fortsätta bidra till samhället på andra sätt och hoppas att de initiativ jag har tagit kommer att fortsätta bära frukt”, avslutar hon inlägget. 

 

Nämnda personer

Désirée Pethrus

Oppositionsregionråd (KD) Region stockholm, ledamot partistyrelsen
Socionom (Mittuniversitet, 1981)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024