Han blir tillförordnad Ivo-gd

I slutet av maj meddelade Ivos generaldirektör Sofia Wallström att hon lämnar sin tjänst i förtid för att bli vd för branchorganisationen Lif. Nu har regeringen bestämt vem som ska hålla fortet i väntan på en ny gd.

Albin Bohlin

Göteborgs-Posten har rapporterat om intern kritik mot den centrala styrningen inom Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. En extern granskning lyfter tystnadskultur och hierarkisk styrning.

Sofia Wallströms förordnande som generaldirektör för Ivo skulle egentligen ha löpt ut 2025, men i maj meddelade hon att hon lämnar tjänsten för att bli vd för Lif. Jobbytet sker i skiftet mellan september och oktober och det innebär även att hon lämnar sitt uppdrag som särskild utredare för utredningen om nationella läkemedelslistan.

Läs också

Nu har regeringen beslutat att Tommy Hansen som i dag är chef för avdelningen för verksamhetsstöd på Ivo blir vikarierande generaldirektör. Han tillträder den 30 september och hans förordnande gäller till dess en ny generaldirektör är på plats.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024