Debatt

Järvaveckan: Glada att vi kan erbjuda livetextning

Vi har jobbat hårt för att inkludera alla. Vi är därför glada att vi tillsammans med Skrivtolkning.se kommer att erbjuda livetextning av delar av vårt program. Det skriver Ahmed Abdirahman, grundare av Järvaveckan, i en replik.

Ahmed Abdirahman, grundare av Järvaveckan, och Annie Lööf (C) inför partiledartalet i Rinkeby 2 juni 2021.
Ahmed Abdirahman, grundare av Järvaveckan, och Annie Lööf (C) inför partiledartalet i Rinkeby 2 juni 2021.Foto: Claudio Bresciani/TT
Ahmed Abdirahman
Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter.

Till att börja med vill vi säga hur viktigt det inkluderande samtalet är för oss och att vi välkomnar den här debatten. Med vårt program vill vi skapa en arena för demokrati, mänskliga rättigheter och ett öppet inkluderande samtal. Genom Järvaveckan kan vi skapa samtal mellan människor som inte hade ägt rum på grund av den segregation som finns i dagens samhälle. Den här inkluderingen ska självklart gälla alla.

Vi har hela tiden jobbat hårt för att få till en lösning och vi är därför glada att kunna säga att vi tillsammans med Skrivtolkning.se kommer att erbjuda livetextning av delar av vårt program.

Läs också

”Resurser stått i vägen”

Vi vill bjuda in debattörerna till att hjälpa oss, så kan vi tillsammans se hur vi kan utveckla det här till att bli ännu bättre nästa år.

På grund av pandemin har Järvaveckan blivit Järvaveckan Live, med 100 timmar direktsända samtal från Rinkeby. Det är en otrolig möjlighet för oss att kunna nå ut till alla delar av landet, men det har också inneburit stora utmaningar och kostnader. Vi har hela tiden jobbat hårt för att vårt program ska vara inkluderande för så många som möjligt, men tyvärr har våra resurser stått i vägen för att vi ska kunna erbjuda allt det vi hade önskat.

Tillgängliggöra Järvaveckan

Till följd av våra begränsade resurser förlitar vi oss på hjälp från företag och organisationer som tror på det vi gör och som vill bidra till att det blir av. Därför är vi väldigt tacksamma för det stöd som Skrivtolkning.se ger oss. Deras livetextning kommer att finnas tillgänglig via en knapp i samband med de sändningar som textas och vi har även delat möjligheten till TV4, SVT och övriga medier som kommer att sända delar av vårt program.

Vi är otroligt glada att kunna genomföra Järvaveckan ytterligare ett år och stolta över våra samarbetspartners som bidrar till att göra det möjligt. Vi har jobbat intensivt för att hitta samarbeten och finansiering för att kunna tillgängliggöra innehållet för olika målgrupper. Men våra resurser är begränsade och vi klarar inte av allt själva. Därför vill vi bjuda in debattörerna till att hjälpa oss, så kan vi tillsammans se hur vi kan utveckla det här till att bli ännu bättre nästa år.

Läs tidigare inlägg i debatten

Tillgängligheten på Järvaveckan live är under all kritik

Järvaveckans arrangör beskriver att årets livesändning kommer att nå ut till fler och vara mer inkluderande än någonsin. Samtidigt utestängs personer som har en hörselskada, dövblindhet eller är döva. Det handlar om över 210 000 människor i Stockholms län och över 1,5 miljon nationellt, skriver företrädare för fem döv- och hörselorganisationer.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00