Om  
Anders Borg

Viaplays styrelse byts ut – Anders Borg lämnar

Viaplay närmar sig en betydande förändring inför den kommande årsstämman den 14 maj, där nästan hela styrelsen förväntas bytas ut, inklusive tidigare finansminister Anders Borg. 

Ilham Osman

Inför den kommande årsstämman den 14 maj står Viaplay inför en betydande förändring i sin styrelse. Företaget meddelar att nästan hela styrelsen, inklusive tidigare finansminister Anders Borg, kommer att lämna sina poster. Detta följer på en turbulent period för bolaget, med kursfall på över 99 procent på börsen, vinstvarningar och en omfattande omstrukturering. 

Bland de avgående ledamöterna finns Andrew House, Kristina Schauman och Natalie Tydeman, vilka samtliga har avböjt omval. Enligt pressmeddelandet från Viaplay är skälen till deras avgång inte specificerade. 
 
– Som vi sagt ser vi ett nytt behov i Viaplay givet bolagets nya riktning, sade Filippa Gerstädt, som representerar tredje största ägaren Nordea Fonder i valberedningen, till Dagens Industri.  

Förändringarna i den nya styrelsen beror på inkluderingen av representanter från den tjeckiska investeraren PPF och franska delägaren Canal Plus, som har utsett Grégoire Castaing till ordförande i valberedningen.  

Den nuvarande tillförordnade ordföranden, Simon Duffy, föreslås att ta över som ordinarie ordförande. 

Nämnda personer

Anders Borg

Senior advisor Rud Pedersen
Statskunskap, ekonomisk historia och filosofi (Uppsala uni., 1991), nationalekonomi (Stockholms uni., 2000)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00