Om  
Mattias Landgren

Tidigare statssekreterare går till OECD

Karensnämnden har meddelat att Mattias Landgren får påbörja anställning som senior rådgivare vid International Transport Forum.

Mattias Landgren. 
Mattias Landgren. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Albin Bohlin

Fram till den 18 oktober 2022 var Mattias Landgren statssekreterare hos dåvarande bostads- och biträdande arbetsmarknadsministern Johan Danielsson (S) vid arbetsmarknadsdepartementet.

Landgren var även statssekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson (S) i Stefan Löfvens första regering. Efter hennes avgång i samband med Transportstyrelsens IT-skandal 2017 fortsatte han som statssekreterare även hos hennes efterträdare, Tomas Eneroth (S).

I sin nya tjänst vid International Transport Forum, en organisation som verkar under OECD i Paris, kommer Mattias Landgren bland annat att arbeta med transportpolicys och utveckling av partnerskap med andra europeiska organisationer. ITF samlar 64 medlemsländer och arrangerar årligen ett toppmöte för ländernas transportministrar.

Karensnämnden bedömer att de uppgifter som han hade under sin tid som statssekreterare inte berör hans nya arbetsuppgifter och att det inte finns någon risk för att intressekonflikt eller skada för staten ska uppstå.

Nämnda personer

Mattias Landgren

Senior rådgivare vid International Transport Forum
Jur. kand (Uppsala uni., 2001)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00