Om  
Joakim Boman

Tidigare Ica-chef tar över Villaägarna

Tidigare i år inledde Villaägarnas riksförbund en förändringsresa där den dåvarande förbundsdirektören fick sluta. Nu står det klart vem som ska leda Villaägarna framgent.

Foto: Peter Knutsson, Villaägarna
Albin Bohlin

I januari fick Kenneth Kanckos lämna Villaägarnas riksförbud efter nästan tre år på posten och närmare 20 inom förbundet. Sedan dess har Helena Thybell varit tillförordnad förbundsdirektör med ett tydligt uppdrag att påbörja ett förändringsarbete och hitta en ny förbundsdirektör.

Rekryteringsbolaget Headlight har haft i uppgift att hitta en person med affärsmässig erfarenhet och förutsättningar för att leda organisationen en digital tidsålder. Och de hittade Joakim Bohman, tidigare försäljnings- och marknadsdirektör på Ica-gruppen.

– Joakim Bohman kommer med trygg hand leda Villaägarnas förändringsresa och implementera en offensiv strategi med mål att göra ännu större nytta för landets husägare och samtidigt öka medlemsantalet, säger förbundsordförande Cecilia Reuter i ett pressmeddelande.

Läs också

Han har tidigare arbetat bland annat på elektronikkedjan Expert och optikkedjan Synoptik. Nu blir hans uppgift att förändra Villaägarna.

– Villaägarna är ett varumärke som de flesta känner till, trots det vet för få husägare vad de faktiskt gör. Att samla både medlemmar och föreningar för att erbjuda allt från rådgivning och förmåner till samhällspolitisk lobbying är en komplex modell. Det ställer höga krav på att vässa och paketera erbjudandet, säger han i ett pressmeddelande.

Han tillträder sin nya tjänst den 12 augusti.

Nämnda personer

Joakim Boman

Förbundsdirektör Villaägarnas riksförbund

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024