Tidigare brottsmisstänkt riksdagsledamot återvänder

Efter att förundersökningen mot den moderate riksdagsledamoten lagts ned återvänder han nu till sin tjänst i riksdagen. Däremot lämnar han sina ordinarie uppdrag. ”Ett klokt beslut”, skriver Moderaternas partisekreterare Karin Enström till Dagens Nyheter.

Moderaternas partisekreterare Karin Enström tycker att riksdagsledamoten beslut att lämna flera uppdrag är ”ett klokt beslut givet vad som framkommit”.
Moderaternas partisekreterare Karin Enström tycker att riksdagsledamoten beslut att lämna flera uppdrag är ”ett klokt beslut givet vad som framkommit”.Foto: Jessica Gow, Jonas Ekströmer/TT
Albin Bohlin

Sedan en tid tillbaka har en moderat riksdagsledamot utretts för misstänkt sexköp. Under fredagen beslutade särskilda åklagarkammaren att lägga ned utredningen.

”Vid en sammantagen bedömning av bevisningen i förundersökningen finns det inte tillräckligt med stöd för påståendet om att det är frågan om en sexuell förbindelse mot ersättning”, skriver chefsåklagare Maria Sterup i beslutet.

Under tiden som utredningen har pågått har riksdagsledamoten tagit en timeout från sina uppdrag och ska även ha varit sjukskriven. Sedan i måndags är han dock åter i tjänst.

Han skriver själv på Facebook att han kommer att lämna sin plats i näringsutskottet, och i stället bli ersättare i skatteutskottet. Ledamoten lämnar även sin plats i partistyrelsens valberedning, nomineringskommittén till EU-valet och SKR:s valberedning. Vid Stockholmsmoderaternas förbundsstämma den 14 maj avgick han även från ordförandeposten för Moderaterna i Stockholms län.

Till Dagens Nyheter skriver Moderaternas partisekreterare Karin Enström att hans beslut att lämna sina uppdrag är ”ett klokt beslut givet vad som framkommit”.

Läs också


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00