Om  
Sakine Madon

Sakine Madons nya tjänst

Nyhetsmagasinet Fokus har nyligen anställt Sakine Madon som redaktör för bevakningsområdet Politik, Samhälle & Opinion. 

Sofia Martinson

Madon har tidigare arbetat som politisk chefredaktör på Upsala Nya Tidning samt haft andra redaktionella positioner på tidningar som Vestmanlands Läns Tidning och Norran. Hon är också författare till boken ”Inget är heligt: Sverige och debatten om yttrandefrihet” och blev i januari hedersdoktor vid Uppsala universitet.

– Sakine är som klippt och skuren för oss. Hon har precis den oräddhet, det kritiska tänkande och den instinkt att söka det underrapporterade perspektivet som ska känneteckna Fokus, säger tidningens chefredaktör Jon Åsberg till Fokus.

Madon har blivit lovad att mötesfrekvensen kommer att vara låg, vilket hon ser positivt på. Hon har tidigare sagt till Dagens Media att hon inte har trivts fullt ut i rollen som chef på UNT, utan vill änga mer tid åt opinionsbildning. 

– Det är inte utan ett visst mått av prestationsångest man tar ett jobb på Fokus. Men det ska så klart bli väldigt roligt att få bli en del av en så skarp redaktion. Dessutom har jag blivit lovad att inte behöva sitta på för många möten, så det kan knappast bli bättre, säger Sakine Madon.  
 
 
 
 
 

Nämnda personer

Sakine Madon

Politisk chefredaktör Upsala Nya Tidning, hedersdoktor Uppsala universitet

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00