Om  
Torben Laustsen
Rasmus Nielsen
Lars L. Nielsen

Ny styrelseledamot i Alrow Media

PRESSMEDDELANDE. Altingets ägare Alrow Media får en ny styrelsemedlem i direktören och rådgivaren Lars L. Nielsen, samtidigt som vd Torben Laustsen lämnar styrelsen efter drygt fyra år. ”Det är avgörande att publicistiska medier fortsätter att spela en stor roll i vår demokrati”, säger Lars L. Nielsen.

Lars L. Nielsen har lång styrelseerfarenhet från danska public service.
Lars L. Nielsen har lång styrelseerfarenhet från danska public service.Foto: NielsenNetwork
Redaktionen

Direktören och rådgivaren Lars L. Nielsen har i dag trätt in i styrelsen för Alrow Media – bolaget bakom nättidningen Altinget i de tre skandinaviska länderna samt veckobrevet Mandag Morgen med tillhörande tankesmedja i Danmark. 

Lars L. Nielsen har lång styrelseerfarenhet från danska public service, då han suttit i DR:s styrelse 2009-18 och i TV2 Kosmopols styrelse 1997-2006 (dåvarande TV 2/Lorry).

– Det är en kompetens och erfarenhet som vi kan använda som privata public service-publicister, säger ägaren och grundaren Rasmus Nielsen, som också är styrelseordförande.

– Det är avgörande att publicistiska medier fortsätter att spela en stor roll i vår demokrati. Jag ser därför fram emot att bli en del av det team som ska säkerställa allt större framgångar för Alrow Media och företagets medietitlar, säger 56-årige Lars L. Nielsen.

Europeisk ådra och politisk erfarenhet

2006-12 var han direktör för kommunikation och public affairs på Finans Danmark (dåvarande Finansrådet) och 2012-17 Director of Public Affairs på byrån Primetime. Sedan 2017 är Lars L. Nielsen rådgivare i det egna bolaget NielsenNetwork, som erbjuder public affairs-rådgivning och strategisk kommunikation.

Han har en stark europeisk ådra, har varit generalsekreterare för Europarörelsen 1994-99 och sitter i dag i Think Tank Europes advisory board. Detta kommer också att vara till nytta för Alrow Media, som vill utöka sin verksamhet ytterligare på EU-området.

Lars L. Nielsen är också hemtam på Christiansborg, där han var partisekreterare och pressekreterare för socialliberala Radikale Venstre 1999–2006.

– Men missta er inte: Lars L. Nielsen är nog den jag känner som har det starkaste, partiöverskridande nätverket i Danmark, tillägger Rasmus Nielsen.

Stort tack till Torben Laustsen

Samtidigt lämnar vd Torben Laustsen styrelsen efter drygt fyra år, eftersom han de senaste månaderna har tagit på sig en rad nya konsult- och styrelseuppdrag som medför att han fått prioritera. Rasmus Nielsen igen: 

– Vi förstår mycket väl att Torbens kompetenser är eftertraktade. När han kom hade vi  kämpat med negativt eget kapital på tiotals miljoner. Den finansiella, tidigare bankdirektören har varit en nyckelkraft för att vända detta till ett nu tvåsiffrigt miljonbelopp i eget kapital -  med plus framåt. Torben har bidragit både till kloka avyttringar och initierandet av bland annat en ambitiös lansering av Altinget i Norge, som redan nu, ett halvår senare, ser lovande ut.

– Därför har både företaget och våra cirka 200 anställda anledning att rikta ett stort tack till Torben Laustsen för de spår han har lagt ut för oss, och som vi fortsätter på, avslutar styrelseordförande Rasmus Nielsen.

Alrow Medias styrelse består även av Christina Sulebakk, vd för Warner Bros Discovery Nordic, och Anne Marie Kindberg, kommersiell direktör med ansvar för Norden i fintechbolaget Lunar.

Alrow Medias styrelse hösten 2022, framför Stortinget i Oslo inför öppnandet av Altinget.no. Från vänster: Torben Laustsen, Anne Marie Kindberg, Rasmus Nielsen och Christina Sulebakk.
Alrow Medias styrelse hösten 2022, framför Stortinget i Oslo inför öppnandet av Altinget.no. Från vänster: Torben Laustsen, Anne Marie Kindberg, Rasmus Nielsen och Christina Sulebakk. Foto: Anne Elisabeth Næss, Altinget.no

Nämnda personer

Torben Laustsen

Tidigare styrelseledamot Alrow Media
Bankutbildning

Rasmus Nielsen

Ägare och styrelseordförande Alrow Media, utgivare och ägare Altinget och Mandag Morgen
Journalistik (Danmarks Journalisthøjskole, 1983)

Lars L. Nielsen

Styrelseledamot Alrow Media, rådgivare NielsenNetwork

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00