Oscar properties har begärts i konkurs två gånger – nu lämnar vd och ekonomichef

Carl Janglin lämnar posten som vd för Oscar properties efter bara två månader. Samtidigt kliver också ekonomichefen Magnus Thimgren av bolaget. 

Oscar properties landmärke ”Norra tornen” i Vasastaden. 
Oscar properties landmärke ”Norra tornen” i Vasastaden. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SVD/TT
Tim Gashi

När Oscar properties presenterade sin nya vd Carl Janglin i juni förra året var han fast inställd på att skapa en ”stabil grund att bygga bolaget vidare ifrån”. Nu lämnar Carl Janglin efter endast några månader på posten, så också ekonomichef Magnus Thimgren. 

Bolaget har gått tungt en tid tillbaka, de har bland annat behövt betala tillbaka stora skulder och begärts i konkurs två gånger. Som konsekvens av detta har bolaget förändrats drastiskt, menar Carl Janglin.

– Bolaget har genomgått en stor omställning under min korta tid som vd. Det känns lämpligt att lämna nu när bolagets fastighetsportfölj och organisation blir väsentligt mindre och bolaget går in i nästa fas”, säger Carl Janglin i ett pressmeddelande.

Ordförande Peter Norman ser inte att det kommer vara några problem att hitta en ny chef trots bolagets svårigheter den senaste tiden.

– Oscar properties har byggt landmärken i Stockholm som få andra. Det är ett bolag som i grund och botten har ett väldigt gott rykte enligt min uppfattning, även om vi har en kämpig tid just nu. Jag hyser inga tvivel om att vi kommer hitta en bra chef”, säger han till Di.  


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00