Om  
Camilla Waltersson Grönvall

Nytt toppjobb till nedläggningshotad myndighet

Regeringen tillsätter en överdirektör över Sis, meddelar socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M). 

Gustav Motte

Under torsdagen meddelade Camilla Waltersson Grönvall under en pressträff att regeringen tillsätter en överdirektör på Statens institutionsstyrelse, Sis. Överdirektören ska arbeta vid sidan om den nuvarande generaldirektören. 

– Vi behöver förstärka. Som precis på många andra myndigheter så finns det en överdirektör, som till exempel på Kriminalvården. Nu gör vi det också här, säger Waltersson Grönvall.

Läs också

Tidigare i år presenterades en utredning om att reformera den statliga ungdomsvården – samt att Sis ska läggas ner i sin nuvarande form. Trots detta tillsätter regeringen nu en topptjänst inom myndigheten. 

– Vi vill lägga den nuvarande myndigheten bakom oss. Men det betyder inte att vi kan lämna myndigheten strandsatt. Alla de förändringar som nu genomförs just nu kräver en hel del. Det kräver pengar, det kräver resurser, men också förstärkning i styrning och ledning, bedömer regeringen, säger socialtjänstministern. 

Vem som blir överdirektör, eller när det kan ske vill inte Waltersson Grönvall gå in närmare på. 

– Det kommer presenteras i närtid, säger hon till Altinget. 

 

Nämnda personer

Camilla Waltersson Grönvall

Socialtjänstminister (M)
Lärarutbildning svenska/engelska (ej avslutad), Högskolan i Karlstad och Göteborgs universitet

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024