Om  
Ulf Kristersson
Romina Pourmokhtari
Amanda Lind

Kristersson och Pourmokhtari KU-anmäls

Miljöpartiet KU-anmäler statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L). Ministrarna har delgett felaktiga uppgifter om regeringens politik i strömmingfrågan, anser partiet.

Axel Hyttnäs Telin

Några dagar före EU-valet höll Ulf Kristersson, Romina Pourmokhtari och landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) en pressträff. Där meddelade regeringen att trålgränsen längs Östersjökusten ska flyttas längre ut – från dagens fyra sjömil till tolv sjömil från kusten. Syftet med pressträffen var att berätta om hur den svenska strömmingen ska räddas.

Men MP hävdar att havsmiljöpropositionen som senare lades fram saknar skarpa förslag. Av den anledningen väljer partiet därför att anmäla både Kristersson och Pourmokhtari för de uttalanden de gjorde vid pressträffen och som Miljöpartiet anser gav en annan bild än texten i propositionen, rapporterar TT.

Det är Miljöpartiets ena språkrör Amanda Lind som ligger bakom KU-anmälan. I sin anmälan skriver Lind att ministrarna har ”delgett felaktiga uppgifter om vad som är regeringens politik” och att det både är ”allvarligt och anmärkningsvärt”.

Nämnda personer

Ulf Kristersson

Statsminister (M), partiledare Moderaterna
Ekonom (Uppsala uni., 1988)

Romina Pourmokhtari

Klimat- och miljöminister (L)
Studier i statsvetenskap (Uppsala uni.)

Amanda Lind

Språkrör Miljöpartiet, riksdagsledamot, ordförande i kulturutskottet
Psykolog (Umeå uni., 2009)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024