Om  
Parul Sharma

Hon ska leda UN Women Sverige

Människorättsjuristen och styrelseproffset Parul Sharma blir ny ordförande för UN Women Sverige. ”Kvinnors och flickors rättigheter har varit en av de viktigaste drivkrafterna, inte bara i mitt yrkesliv utan i allt jag företagit mig”, säger hon.

Parul Sharma är UN Women Sveriges nya ordförande. Hon valdes vid organisationens årsmöte den 20 april.
Parul Sharma är UN Women Sveriges nya ordförande. Hon valdes vid organisationens årsmöte den 20 april.Foto: Institutet mot mutor
Albin Bohlin

Parul Sharma arbetar som tillförordnad generalsekreterare för Institutet mot mutor och är dessutom ordförande för svenska Amnesty sedan 2020. Hon inledde sitt yrkesliv vid utrikesdepartementet och har bott och verkat i Sydasien.

Vid UN Women Sveriges årsmöte den 20 april valdes hon till ny ordförande.

– Kvinnors och flickors rättigheter har varit en av de viktigaste drivkrafterna, inte bara i mitt yrkesliv utan i allt jag företagit mig. Med de bakslag för kvinnors och flickors rättigheter som vi ser runt om i världen idag känns det otroligt viktigt att få bidra. Jag är mycket stolt och ärad över uppdraget, säger hon i ett pressmeddelande.

Sharma har tidigare även arbetat med social hållbarhet på Sandvik och Stora Enso.

– Vi är väldigt glada över att få Parul som ny ordförande för UN Women Sverige. Hon har en otroligt viktig kunskap om näringslivet, hållbarhet och civilsamhället, en unik och viktig kombination, säger Ulrika Grandin, verksamhetschef för UN Women Sverige.

Vid årsmötet valdes dessutom Anna Fairbrass och Linda Kaplan in som nya ledamöter i styrelsen.

Nämnda personer

Parul Sharma

Ordförande UN Women Sverige, vd The Academy for Human Rights in Business, ordförande Amnesty international Sverige
Jur. kand (Stockholms), master of law (London)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00