Om  
Silvia Ernhagen

Hon blir generalsekreterare för Svensk biblioteksförening

Silvia Ernhagen blir ny generalsekreterare i höst, efter beslut från styrelsen.

Silvia Ernhagen, som tidigare främst har arbetat som presschef, tar över som generalsekreterare den 11 september.
Silvia Ernhagen, som tidigare främst har arbetat som presschef, tar över som generalsekreterare den 11 september.Foto: Andrzej Olas
Axel Hyttnäs Telin

Svensk biblioteksförening hämtar sin nya generalsekreterare från Forum för levande historia, där hon i dag arbetar som kommunikationschef.

Innan dess har Silvia Ernhagen både haft uppdrag inom civilsamhället och myndighetsvärlden – exempelvis som kommunikations- och påverkanschef på Bris och presschef på Folkhälsomyndigheten.

Silvia Ernhagen säger att hon tillsammans med kansliet och styrelsen ska göra allt för att få upp biblioteksfrågorna på den politiska dagordningen.

– Bibliotekens breda roll som demokratibärare är mer angelägen än någonsin, säger hon i ett pressmeddelande.

Goda förutsättningar

Styrelsens relativt nya ordförande, Helene Öberg som var statssekreterare hos Amanda Lind, är nöjd med rekryteringen. Hon lyfter både att Ernhagen matchar förväntningarna på en erfaren chef och att hon är uppskattad för sitt ledarskap.

– Det tillsammans med hennes framgångsrika erfarenheter av strategiskt och kommunikativt arbete skapar goda förutsättningar för att leda Svensk biblioteksförenings fortsatta utveckling.

Silvia Ernhagen tillträder den 11 september. Tidigare generalsekreteraren Karin Linder lämnade vid årsskiftet. Under övergångsperioden har Björn Orring uppdraget som tillförordnad.

Nämnda personer

Silvia Ernhagen

Generalsekreterare Svensk biblioteksförening
Master i psykologi (Lunds uni., 1992)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00