Om  
Christoph Nørgaard

Förändringar i ledningen för Alrow Media

Alrow Media, som ger ut nättidningen Altinget i de tre skandinaviska länderna samt tidningen Mandag Morgen med tillhörande tankesmedja i Danmark, genomför nu förändringar i koncernledningen.

Redaktionen

Alrow media genomför nu ändringar i ledningsskiktet. Vd:n sedan fem år, Christoph Nørgaard (49), lämnar Alrow Media.

Företagets ägare och styrelseordförande Rasmus Nielsen:

– Christoph Nørgaard har effektiviserat vår organisation så att den är enhetlig och effektiv i alla de skandinaviska länderna. Med kirurgiskt affärsmannaskap har han sålt av de delar som inte gav mervärde eller låg för långt bort från vår kärnverksamhet. Detta har gett finansiellt underlag för att starta Altinget i Norge, där Christoph har satt ihop en ledningsgrupp som bådar gott för framtiden.

– Under Christoph Nørgaard har företaget vuxit i omsättning och inte minst i värde. Han satte ambitiöst upp målet att bli Nordens viktigaste och största politiska mediehus, vilket han nu är nära att leverera. Allt detta är både jag och styrelsen tacksamma för, fortsätter Rasmus Nielsen.

Christoph Nørgaard har även suttit i styrelsen för Danske Medier och som vice ordförande i den danska medieutgivarorganisationen DPCMO.

Christoph Nørgaard själv kommenterar skiftet så här:

– Det har varit ett privilegium att få bidra till att skriva ett litet stycke dansk mediehistoria. Mediebranschen är extremt föränderlig och längs vägen har det varit både coronakris och annonskris. Ändå har vi levt ut vår dröm om att skapa Nordens största politiska mediehus. Jag är stolt över de resultat vi har skapat sedan 2019 tillsammans med styrelsen och alla duktiga kollegor, och jag kommer alltid att tänka tillbaka på dessa år som mycket speciella. Företaget är fyllt av talanger och begåvade människor som tillsammans med min ersättare kan föra drömmen vidare. 

Christoph Nørgaard avslutar detta räkenskapsår, som slutar den 30 juni. Man har kommit överens om en glidande övergång tills dess att ersättaren tar vid, vilket förväntas bli den 1 augusti 2024.

Nämnda personer

Christoph Nørgaard

Vd Alrow Media (Altinget och Mandag Morgen)
Master i international business (Aarhus Universitet)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00