Bollnäs sjukhus: Landets främsta inom kirurgi

Bollnäs sjukhus, som specialiserar sig på planerad kirurgi, har rankats först bland 12 sjukhus i hela landet enligt en årlig mätning utförd av Svenskt perioperativt register, SPOR. 

SPORs kvalitetsregister samlar årligen in information och data från ett stort underlag av landets operationer. Bedömningen baseras på åtta olika parametrar, inklusive patientens välmående efter operationen. 
 
Operationscentrumet på Bollnäs sjukhus genomför mer än 2 500 planerade kirurgiska ingrepp per år. Maria Öhnell Axelsson, vårdenhetschef på operationscentrumet, ser utmärkelsen av SPOR som ett bevis på att deras arbete är i enlighet med rätt rutiner och att personalen besitter rätt kompetens. 
 
– Vi har engagerade medarbetare som ser till patientens bästa. Vi säkerställer från fall till fall om utförande i omvårdnaden av patienten som till exempel smärtlindring av patient och lyssnar in patienternas önskemål så långt det är möjligt, säger hon. 
 
Bollnäs sjukhus har sedan innan alltid placerats högt vid SPORs mätningar men i år intog för första gången ledningen. Under 2023 genomfördes 2520 operationer på Bollnäs sjukhus.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00