Altinget Norge nomineras till två mediepriser

På torsdagen meddelade Mediebedriftenes Landsforening (norska medieföretagens förening) vilka som är nominerade till årets mediepriser i Norge. Altinget är bland 38 nominerade mediehus nominerade till två priser: Årets nischhemsida och Årets innovation.

<span>Altingets chefredaktör Veslemøy Østrem (t.h.) och Norges&nbsp;kulturminister Annette Trettebergstuen (Ap) under lanseringen av Altinget den 3 oktober 2022.<br></span>
Altingets chefredaktör Veslemøy Østrem (t.h.) och Norges kulturminister Annette Trettebergstuen (Ap) under lanseringen av Altinget den 3 oktober 2022.
Foto: Aleksandra Borsuk
Redaktionen

Över 600 bidrag kom in till norska medieföretagens tävling ”Årets mediepriser”. Dessa har nu kapats ned till 82 nomineringar.

Altinget.no är nominerade till två av årets priser: Årets innovation, som är ett av huvudpriserna, samt Årets nischhemsida.

– Detta är en stor inspiration att få dagen före påsklovet. Altinget består av dedikerade och duktiga medarbetare som från första stund har lagt sin själ, tid och kraft till att lyckas bygga en ny politiktidning. Vi har på kort tid utmärkt oss och bidrar till att utvidga mediemångfalden inom politikbevakning i Norge. Det är vi stolta över. Med ett sådant här erkännande får vi ny kraft till att fortsätta byggprojektet, säger Altingets chefredaktör Veslemøy Østrem.

I kategorien Årets nischhemsida är de övriga nominerade Forsvarets forum, Nationen och MinMote.

I kategorien Årets nyskapning konkurrerar Altinget med Budstikkas och NTB:s projekt ”Oslo-piloten”, Faktisk-projektet Verifiserbar och Verden Gangs ”Åpenhetsportalen – slik jobber vi i VG”.

Vinnarna presenteras på en prisfest i Bergen den 10 maj.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00