Stark laguppställning i miljö- och jordbruksutskottet

Det är gott om erfarna och profilerade politiker i riksdagens nytillträdda miljö- och jordbruksutskott. ”Det är roligt att se laguppställningen. De flesta av dem brinner för de här frågorna på ett eller annat sätt”, säger utskottets nyvalda ordförande Emma Nohrén (MP).

Emma Nohrén ska leda arbetet i riksdagens miljö- och jordbruksutskott. Vid sin sida kommer hon att ha Kjell-Arne Ottosson (KD) som blir utskottets vice ordförande. "Jag tror det kommer att bli ett bra presidium", säger Nohrén.
Emma Nohrén ska leda arbetet i riksdagens miljö- och jordbruksutskott. Vid sin sida kommer hon att ha Kjell-Arne Ottosson (KD) som blir utskottets vice ordförande. "Jag tror det kommer att bli ett bra presidium", säger Nohrén. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Johanna Alskog

En tidigare inflytelserik EU-parlamentariker. En orädd LUF-ordförande. En av SD:s tyngre politiker. En utpekad miljöministerkandidat.* Bland andra. Det saknas inte tunga namn i riksdagens nytillträdda miljö- och jordbruksutskott.

– Där är många erfarna politiker som har varit med länge. Det är roligt att partierna ser vikten av arbetet i miljö- och jordbruksutskottet, säger Emma Nohrén (MP), nyvald utskottsordförande.