MP vill ta strid mot naturklyftan

FRILUFTSLIV. Det finns en växande klyfta mellan barn som har naturkontakt och barn som inte har det, enligt miljöminister Karolina Skog (MP). Därför vill Miljöpartiet fördubbla stödet till landets friluftsorganisationer.

Anslaget till landets friluftsorganisationer har ökat under mandatperioden, men enligt Miljöpartiet finns det anledning att öka stödet ytterligare. Miljöminister Karolina Skog och kulturminister Alice Bah Kuhnke presenterade på torsdagen ett vallöfte från Miljöpartiet som innebär en fördubbling av anslaget.

– Ökningen av anslaget den här mandatperioden har gett verksamhet av väldigt god kvalitet och vi ser att organisationerna har kapacitet till väldigt mycket mer. Det finns ett sug efter de här pengarna, säger Karolina Skog till Altinget.

Miljöpartiet vill komma åt det som Karolina Skog kallar för "naturklyftan", det vill säga de socioekonomiska skillnaderna i barns kontakt med naturen, en skillnad som växer, enligt Skog som hänvisar till en rapport från Svenska turistföreningen.

Login