Hon får ansvar för Sveriges stamnät

NYGAMMAL GENERALDIREKTÖR. Regeringen har utsett Lotta Medelius-Bredhe till generaldirektör och chef för Svenska kraftnät. 

Lotta Medelius-Bredhe har varit tillförordnad generaldirektör för Svenska kraftnät sedan februari, då den förra generaldirektören Ulla Sandborgh fick lämna posten på grund av brister i säkerheten.

Medelius-Bredhe har tidigare jobbat som finansråd och chef för administrativa avdelningen på finansdepartementet. Hon har också varit departementsråd och enhetschef på samma departement.

Ygeman: "Mångårig erfarenhet"

– Lotta Medelius-Bredhe har en mångårig erfarenhet av arbete med energifrågor – både inom statsförvaltningen och energibranschen, säger energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) i ett pressmeddelande.

Affärsverket svenska kraftnät förvaltar den svenska statens stamnät för elkraft och är den myndighet som är systemansvarig för elförsörjningen i Sverige.

Forrige artikel EU-chocken: USA och Kina gör större klimatinsatser EU-chocken: USA och Kina gör större klimatinsatser Næste artikel Sveriges protest mot vägavgiftsförslag fick gehör Sveriges protest mot vägavgiftsförslag fick gehör
Här är miljöstriderna som väntar efter Ringhals

Här är miljöstriderna som väntar efter Ringhals

MILJÖSTRIDER. SD, M, KD och L:s försök att stoppa avvecklingen av kärnkraftsreaktorerna Ringhals 1 och 2 misslyckades och striden är över för den här gången. Men lugnet lär inte vara länge, några rejäla miljöpolitiska fältslag väntar under året som kommer.