Hon får ansvar för Sveriges stamnät

NYGAMMAL GENERALDIREKTÖR. Regeringen har utsett Lotta Medelius-Bredhe till generaldirektör och chef för Svenska kraftnät. 

Lotta Medelius-Bredhe har varit tillförordnad generaldirektör för Svenska kraftnät sedan februari, då den förra generaldirektören Ulla Sandborgh fick lämna posten på grund av brister i säkerheten.

Medelius-Bredhe har tidigare jobbat som finansråd och chef för administrativa avdelningen på finansdepartementet. Hon har också varit departementsråd och enhetschef på samma departement.

Ygeman: "Mångårig erfarenhet"

– Lotta Medelius-Bredhe har en mångårig erfarenhet av arbete med energifrågor – både inom statsförvaltningen och energibranschen, säger energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) i ett pressmeddelande.

Affärsverket svenska kraftnät förvaltar den svenska statens stamnät för elkraft och är den myndighet som är systemansvarig för elförsörjningen i Sverige.

Forrige artikel EU-chocken: USA och Kina gör större klimatinsatser EU-chocken: USA och Kina gör större klimatinsatser Næste artikel Sveriges protest mot vägavgiftsförslag fick gehör Sveriges protest mot vägavgiftsförslag fick gehör