Om  
Sebastian de Toro

Ex-statssekreterare går till pa-byrå

Statssekreterare hos Anders Ygeman, ekonom på LO och styrelseledamot i Folkets hus och parker. Det är några av de saker som Sebastian de Toro har hunnit med under sina 25 år inom politik, näringsliv och civilsamhälle. Nu blir han pa-konsult.

Albin Bohlin

Public affairs-byrån New republic har rekryterat Sebastian de Toro. Han är utbildad civilekonom och var statssekreterare hos Anders Ygeman under hans period som energi- och digitaliseringsminister 2019–2021 och som migrationsminister 2022. Tidigare har han bland annat arbetat som ekonom på LO och varit ledamot i styrelsen för Folkets hus och parker. Han var även huvudsekreterare i en statlig utredning om överskuldsättning.

På New republic blir han senior konsult.

– New republic sticker ut med sitt dubbla fokus på öppenhet och rådgivning inom energi- och hållbarhetsfrågor. Med min bakgrund känns New republic som ett givet nästa steg för mig, säger Sebastian de Toro i ett pressmeddelande.

Han tillträdde sin nya tjänst den 15 april.

 

Nämnda personer

Sebastian de Toro

Senior konsult New republic
Civilekonom (Handelshögskolan i Stockholm, 2001)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024