Andra skogsuppropet på en vecka

ÖPPNA BREV. I det andra uppropet på en vecka ställer en rad företag krav på svenska skogsbolag att inte avverka skogar med höga naturvärden. Denna gång är det 56 företag inom naturturism som skriver till Sveaskog, Stora Enso och SCA.

– Skogar med höga naturvärden är oerhört viktiga för den svenska turistindustrin och de utgör en unik del av den sista vildmarken i Europa. Det är inte acceptabelt att de avverkas av skogsbolag som till exempel Sveaskog, Stora Enso och SCA, säger Ulrika Krynitz från ekoturistföretaget Urnatur i ett pressmeddelande.

Urnatur är ett av de totalt 56 rese-, ekoturism och naturguidningsföretag som har skrivit under ett öppet brev till de tre stora skogsbolagen. Undertecknarna kräver att skogsbolagen omedelbart drar tillbaka sina avverkningsanmälningar i alla skogar med höga naturvärden och att dessa områden ska skyddas permanent. Brevet har även skickats till näringsminister Mikael Damberg (S), miljöminister Karolina Skog (MP), landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) samt till Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist.

Uppropet innehåller även ett antal exempel på avverkningar som bolagen planerar och som undertecknarna anser bör avbrytas omedelbart.

Login