Vårdföretagarna söker Näringspolitisk expert med inriktning sjukvård
Vill du arbeta med frågor som svenska folket rankar som de absolut viktigaste? Vill du ha en nyckelroll i att utveckla förutsättningarna för vårdgivare inom svensk hälso- och sjukvård?

Vården och omsorgen står inför stora utmaningar men också stora möjligheter. Genom att öka beslutsfattares kunskap om privata vårdgivares bidrag till välfärden och leverera konstruktiva förslag för att möta framtidens behov bidrar du till att göra skillnad för Vårdföretagarnas över 2000 medlemsföretag. Vi söker nu en näringspolitisk expert med erfarenhet av sjukvårdsfrågor, en driven person som kan konsten att påverka politiska beslut och som vill vara med och utveckla förutsättningarna för Vårdföretagarnas medlemmar. Rollen I den här rollen arbetar du proaktivt och tar stort eget ansvar för vårt näringspolitiska arbete inom bransch sjukvård i syfte att bevaka, utveckla och säkra långsiktig villkor och förutsättningar för våra medlemsföretag. Du är ett ansikte utåt i näringspolitiska frågor som rör sjukvård och företräder Vårdföretagarna och våra medlemsföretag i externa sammanhang. I synnerhet när det gäller dialog med beslutsfattare i riksdag, regering och regioner men också i media och med myndigheter och statliga utredningar. Det är en nätverkande roll där du har nära samverkan med sjukvårdsföretag på högsta ledningsnivå och driver branschens frågor framåt. För att lyckas i rollen måste du ha politisk fingertoppskänsla, vara en driven och leveranssäker person samt en god kommunikatör som i snabbt tempo är van vid att ta fram egna underlag. Utbildning och bakgrund
  • Du har en akademisk examen inom statsvetenskap, juridik, ekonomi eller motsvarande. Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från politiskt arbete eller påverkansarbete och som är särskilt intresserad av och har kunskap om sjukvårdsfrågor.
  • Du har en utvecklad analytisk förmåga och god kunskap om politiska processer på såväl nationell som regional nivå. Du har kreativa idéer om hur beslutsfattare och andra intressenter ska påverkas till faktiska resultat och ett starkt intresse av att utveckla och driva näringspolitik.
  • Du har förmågan att bygga, utveckla och behålla nätverk då arbetet till står del är utåtriktat mot målgrupper som företagare och företagsrepresentanter, politiker, tjänstemän och media.
  • För att trivas i rollen måste du ha lätt för att driva ditt eget arbete, ha en vass penna och förmåga att på egen hand kunna utveckla rapporter och förslag. Det är en självklarhet för dig att hålla dig à jour med det som händer i omvärlden såväl inom politiken som i sjukvårdsfrågor.
  • Egna nätverk inom politiken eller i vårdsverige ser vi som meriterande.
Vårt erbjudande Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst i en organisation som representerar 2000 privata vård- och omsorgsgivare som jobbar på uppdrag av landets regioner och kommuner och som tillsammans har fler än 105 000 medarbetare. Som arbetsgivar- och branschorganisation är vår uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja företagen i att utvecklas och säkra långsiktiga förutsättningar och bida till ökad kunskap om privat driven vård och omsorg. Du kommer att ta ett stort ansvar för branschfrågorna i Vårdföretagarnas Bransch Sjukvård som omfattar både primär och specialistvård. Hos oss blir du en del av ett förbund som verkar i ett större sammanhang tillsammans med Almega och Svenskt Näringsliv. Vi erbjuder en roll med stor frihet under ansvar och med ett stort eget mandat. På kansliet är vi ett bra team som stöttar och hjälps åt för att lösa våra medlemsföretags utmaningar. Dessutom arbetar du med frågor som engagerar på allvar. Just nu söker vi också en näringspolitisk expert med inriktning personlig assistans. Du kan söka båda eller en av tjänsterna. Välkommen med din ansökan! Vill du veta mer? Frågor om tjänsten besvaras av Vårdföretagarnas näringspolitiska chef Sabina Joyau, [email protected]. Vi kallar fortlöpande till intervjuer. Sista ansökningsdag: 2022-12-04 Tjänsten söks via knappen "sök jobb" på denna sida.
Vårdföretagarna är en arbetsgivar- och branschorganisation för vårdgivare som bedriver vård och omsorg i privat regi, till exempel i form av aktiebolag, kooperativ eller ideella föreningar. Vårdföretagarna arbetar för ökad valfrihet och mångfald inom vård och omsorg och tydliggör den privat drivna vårdens betydelse för samhället. Föreningen har ca 2 000 medlemsföretag med 100 000 årsanställda.

Om oss

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00