Sakkunnig hos branschorganisationen Byggherrarna
Vill du vara med och påverka samhällsbyggnadssektorns framtid? Är du en driftig, analytisk och kommunikativ person som gärna lyfter blicken? Är du dessutom nyfiken och med ambitionen att göra skillnad? Då kan rollen som sakkunnig på branschorganisationen BYGGHERRARNA vara en riktigt bra roll för dig.

Vi behöver förstärka vår organisation med en driftig person som med en bred erfarenhet inom samhällsbyggnadssektorn, analytisk förmåga och utvecklingsvilja kan hjälpa oss att driva frågor som har hög relevans för sektorn och för föreningens medlemmar - de långsiktiga och professionella byggherrarna. Byggherrarna bildades 1964 i syfte att samla byggherrar och tillvarata deras intressen i samhällsbyggandet och för att möjliggöra erfarenhetsutbyte dem emellan samt stärka dem i sin roll. Våra medlemmar är stora professionella byggherrar och vi har idag ca 110 medlemsföretag/organisationer inom offentlig och privat verksamhet som årligen investerar över 100 miljarder i bygg- och anläggningsprojekt. I föreningens arbete ingår att belysa och stärka byggherrens frågor genom hela byggherreprocessen från idé till färdigställande, med hänsyn tagen till långsiktigt hållbar förvaltning. Mer information finner du på www.byggherre.se. Rollen Som sakkunnig hos Byggherrarna arbetar du brett med bevakning av branschen, initierar och författar skrivelser av olika slag, arrangerar och deltar i branschgemensamma aktiviteter och verkar aktivt för goda relationer bland medlemmar och andra aktörer inom samhällsbyggnadssektorn. Då vi är en liten organisation förväntas du även bidra till vår verksamhetsutveckling. Dina arbetsuppgifter
 • Bevaka lagar och föreskrifter som berör byggherrens område och medverka i kontakter med politiker och myndigheter
 • Författa remissvar och informera medlemmar om ändringar i lagar och regelverk
 • Agera sekreterare i styrelsen och sammankallande i utskott och arbetsgrupper
 • Initiera och delta i branschgemensamma aktiviteter och andra arrangemang
 • Verka för goda relationer med medlemmar och andra branschaktörer
 • Utveckla vägledningar, metodstöd och utbildningar för våra medlemmar
 • Ha kontakter med lärosäten angående grundutbildning och forskning
Din bakgrund och person Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tjänsten är anpassningsbar och utvecklas utifrån dina kunskaper och erfarenheter kopplat till de utmaningar sektorn står inför och våra medlemmars behov. För att lyckas i tjänsten tror vi att du kan ha följande bakgrund:
 • Du har en relevant akademisk utbildning.
 • Du har minst tio års yrkeserfarenhet av relevanta arbetsuppgifter relaterat till byggherrerollen och har god kunskap om byggherrens arbetsuppgifter och ansvarsområden. Kanske jobbar du idag med arkitektur, juridik, hållbarhet, projektledning eller upphandling. Erfarenhet av arbete i tidiga skeden är en extra merit.
 • Du har god kunskap om regelverk och lagstiftning, tidiga skeden, upphandling och projektledning. Du har även förståelse för frågor inom förvaltning, arbetsmiljö, cirkularitet, digitalisering, hållbarhets- och energifrågor.
 • Genom dina erfarenheter har du utvecklat en holistisk syn på byggherrerollen och dess betydelse inom samhällsbyggandet
 • Du har en utmärkt förmåga att ta till dig och analysera stora mängder information
 • Du är en god stilist och uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift
 • Du har god prioriteringsförmåga, tar ansvar för dina uppgifter och är bra på att arbeta självständigt
 • Du trivs med att bygga och underhålla goda relationer med olika slags människor
 • Då vi är en liten organisation är det också viktigt att du är prestigelös, lojal och har en god samarbetsförmåga
Vad får du? Vår organisation består av fyra personer och du kommer att arbeta nära VD med olika arbetsuppgifter både brett, högt och lågt. Då vi representerar många branschföretag kommer du också skapa dig ett riktigt bra nätverk. Vi erbjuder flexibel arbetstid och utvecklande arbetsuppgifter. Tjänsten som sakkunnig på Byggherrarna är central i branschen och du kommer att kunna påverka mycket i din roll. Vårt kontor ligger centralt på Drottninggatan i Stockholm där vi delar lokaler med ett 50-tal kollegor från andra närstående branschorganisationer. Din ansökan I denna rekrytering samarbetar Byggherrarna med BSL Rekrytering AB. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuarbete sker löpande. Din ansökan behandlas naturligtvis konfidentiellt och i enlighet med GDPR - Tjänsten söks via knappen "sök jobb" på denna sida. Bifoga cv och ett personligt brev. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta Emi Irefalk-Laffan på telefon 0733-519 705.

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00