Praktisera på Altinget Nätverk under hösten 2024!
Är du en driven statsvetarstudent som letar efter en praktikplats där du inte bara blir en åskådare utan en viktig del av arbetsplatsen? På Altinget Nätverk får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom en rad olika sakpolitiska områden och bli en del av en organisation i centrum av samhällsdebatten.

Varför välja Altinget Nätverk för din praktik? Få en central roll i ett växande företag: På Altinget är du som praktikant en viktig del av teamet. Här är du med och driver nätverksträffar, gör research inför programmen och bjuder in gäster som är högt uppsatta beslutsfattare och experter inom sina områden. Dina idéer är viktiga för oss - därför får du också möjlighet att jobba strategiskt och ha ägandeskap över egna projekt. Vi tror på din förmåga att tänka nytt. Medverka på djupgående expertföreläsningar varje vecka: Vi erbjuder inte bara en inblick i politiken, vi ger dig också möjligheten att fördjupa dig inom hela 12 olika sakpolitiska områden och lyssna på föredrag från politiker, forskare och ledande företrädare för näringslivet. Från arbetsmarknadspolitik till cirkulär ekonomi och energifrågor - du kommer att få både djup och övergripande insikt inom flera politikområden. Utöver detta kommer du att bygga upp ett imponerande nätverk av kontakter inom flera områden och branscher. Vi förstår vikten av balans mellan arbete och liv. Därför erbjuder vi möjlighet att arbeta hemifrån en eller två dagar i veckan. Dessutom erbjuder vi praktikersättning samt betald frukost och lunch under nätverksträffar. Som praktikant på Altinget får du möjlighet att:
 • Tillsammans med teamet genomföra nätverksträffar
 • Arbeta strategiskt med produktutveckling och marknadsföring
 • Göra research till nätverkens program och bjuda in gäster bestående av beslutsfattare och intressanta experter
 • Genomföra administrativa uppgifter så som hantering av kalenderinbjudningar, närvarolistor och uppdatering av hemsida och den politiska kalendern
 • Kommunicera med externa kontakter så som mötesledare, konferens, nätverksdeltagare och inbjudna gäster
Vi letar efter dig som:
 • Är öppen, social och brinner för att skapa nya relationer
 • Är strukturerad och noggrann, har lätt att skapa sig en överblick av ett område
 • Är kreativ och kunskapstörstig
 • Kan arbeta självständigt och effektivt med varierande arbetsuppgifter
 • Läser, eller har läst, statsvetenskap
 • Brinner för politik och samhällsfrågor
Ansökan: Kan du se dig själv som praktikant på Altingets nätverksavdelning? Välkommen med din ansökan, urval och intervjuer sker löpande. Skicka din ansökan till Innehållsansvarig Alexander Norrgrann, senast den 11 mars 2024. [email protected] eller ansök via 'SÖK JOBB'. För frågor om tjänsten kan du även kontakta Alexander på tel: 0795858760 Läs mer om oss här: Altinget Nätverk
Om Altinget
Altinget är en oberoende neutral nyhetsportal som etablerat sig som en betydelsefull aktör på samhällsarenan. På Altinget.se hittar du artiklar, intervjuer, analyser och debatter inom 11 nischer. Altingets målgrupp är beslutsfattare inom politik, näringsliv samt intresse- och branschorganisationer. Vi anordnar även sakpolitiska nätverk inom 13 olika områden. Altinget sätter sakfrågor framför sensation.

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00