Expert och rådgivare arbetsmiljö, IKEM
Vill du arbeta för en viktig del av svensk industri? Bland våra medlemsföretag är arbetsmiljöfrågorna centrala och ständigt högt prioriterade där din insats har hög påverkansgrad. Nu söker vi dig som i rollen som Expert och rådgivare inom arbetsmiljö vill hjälpa våra medlemsföretag att växa och utvecklas.

Om rollen Som Expert och rådgivare inom arbetsmiljö på IKEM, Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, arbetar du med löpande rådgivning inom arbetsmiljö och utbildningar till våra medlemsföretag. Du ansvarar för att hålla dig ajour med förändringar inom arbetsmiljö och lagstiftning, bevaka strategiska frågor, svara på remisser och delta och/eller driva utredningar. Din vardag innebär kontakter med företrädare från medlemsföretag, myndigheter samt från organisationer inom Svenskt Näringsliv. Du kommer att bli en del av IKEM:s förhandlings- och rådgivningsverksamhet som idag består av drygt tio kunniga och engagerade Arbetsrättsexperter/förhandlare med Förhandlingschef. Du har även ett nära samarbete med Industriarbetsgivarna och deras arbetsmiljöexperter som sitter i samma lokaler och som IKEM samarbetar med i arbetsgivarfrågor. Arbetsmiljöfrågorna är centrala och högt prioriterade hos IKEM och våra medlemsföretag som återfinns inom bland annat plast-, kemi-, läkemedel- och explosivämnesindustrin. Du förväntas upparbeta en nära och naturlig kontakt med medlemsföretagen i det dagliga arbetet samt bygga upp ett arbetsmiljönätverk, vidareutveckla och genomföra såväl öppna som uppdragsspecifika utbildningar och genom din expertis höja kompetensen även för dina närmaste kollegor. Du delar ambitionen med övriga kollegor att utveckla dina arbetsmetoder för att kunna ge än högre grad av proaktiv rådgivning. För att trivas i rollen är du som person prestigelös och självgående med en mycket god kommunikativ förmåga och gott omdöme. Vidare är en analytisk och relationsbyggande förmåga en förutsättning för att bli framgångsrik och trivas. Du gillar även att hålla utbildningar och föreläsningar samt är duktig på att organisera och prioritera ditt arbete. För att lyckas i rollen krävs:
  • Akademisk examen med vidareutbildning inom arbetsmiljöområdet, t ex till arbetsmiljöingenjör alternativt förvärvad kunskap genom erfarenhet
  • Arbetslivserfarenhet inom arbetsmiljöområdet från ett eller flera perspektiv som för rollen bedöms relevant såsom företag, myndighet eller arbetsgivarorganisation/liknande.
  • Förståelse och intresse för företagandets villkor och intresse för samhällsfrågor och arbetsmarknad.
Om IKEM IKEM är en bransch- och arbetsgivarorganisation för Sveriges innovations- och kemiindustri. Vi tecknar kollektivavtal, ger rådgivning och driver viktiga frågor för medlemsföretagens utveckling. Vi arbetar för att stärka industrins konkurrenskraft och göra den gröna omställningen möjlig. Våra 1250 medlemsföretag står för en femtedel av omsättningen i svensk industri, levererar en fjärdedel av Sveriges varuexport och sysselsätter över 70 000 personer. Företagen är verksamma inom allt från kemi- och plastindustri till läkemedelstillverkning och återvinning. På IKEM arbetar drygt 30 personer och de flesta av oss hittar du på kontoret i Stockholm, men vi finns också representerade i Göteborg, Malmö, Örebro och Bryssel. Är du intresserad? Tjänsten är en tillsvidareanställning, sista ansökningsdag 2024-02-18. Tillträde efter överenskommelse. Bifoga CV och personligt brev genom ansökningsknappen nedan. Välkommen med din ansökan!

Icon
Hitta Sveriges bästa chefer och specialister – nå dem som har liknande tjänster idag
Uppnå unik exponering med en platsannons på Altinget
0:000:00