Folkemötets chef tillbaka efter timeout

Nyligen meddelade Folkemötets direktör Peter Christiansen att han pausar sitt arbete efter intern kritik. Nu är han tillbaka.

Albin Bohlin

Peter Christiansens timeout kom efter tidningen Politiken hade kommit över ett brev till Folkemötets vd där flera anställda på den danska demokratifestivalen riktade kritik mot Christiansen. Kritiken beskriver han själv som konfliktsökande.

– Ja, när man gör det personligt, slänger ut det i media och gör allt för att eskalera det offentligt, så tror jag att det är en källa till konflikt och inte kritik. Det skapar en giftig organisation som ingen trivs i, säger Peter Christiansen till danska Altinget.

Under hans tid som direktör är det flera personer som har sagt upp sig.

– Jag vet inte om de anställda som slutat är oense med själva verksamheten eller med min stil. Det har i alla fall kostat en del motstånd på de interna linjerna, men det kan jag inte göra något åt ​​nu, säger han.

Enligt Folkemötets ordförande Vibe Klarup har de senaste dagarna präglats av goda samtal. Att nyckelpersoner har slutat ”är synd, men det har en bra förklaring”, enligt henne. Man tog upp det på bolagsstämman och har enligt ordföranden lagt det hela bakom sig.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00