Om  
Anna Ekström
Cecilia Malmström
Ulrica Schenström

Ex-ministrar startar klubb

Den tidigare EU-kommissionären Cecilia Malmström, S-ministern Anna Ekström och Reinfeldts statssekreterare Ulrica Schenström är några av medlemmarna i den nystartade Tisdagsklubben.

Miranda Olsson

Tisdagsklubben ska arbeta för en nyanserad debatt och motverka polarisering, enligt Expressen som pratat med flera av medlemmarna. 

Tidningen skriver att Tisdagsklubben ska utkomma med veckovisa nyhetsbrev. Genom att använda sina nätverk vill de inblandade personerna verka för ett bättre offentligt klimat.

Bland de som står bakom initiativet finns tankesmedjan Fores vd Ulrica Schenström, tidigare statssekreterare hos Fredrik Reinfeldt. Även den tidigare EU-kommissionären, folkpartisten Cecilia Malmström är inblandad och Anna Ekström, tidigare socialdemokratisk utbildningsminister.

– Vi som har bildat Tisdagsklubben tycker olika om en massa saker. Skatter, skola, vård, omsorg, sjukförsäkring och a-kassa. Men om vi ska kunna debattera i de frågorna måste vi ha stabila och trygga spelregler för vår demokrati. Och det vill vi kämpa för tillsammans, så att vi ska kunna fortsätta tycka olika i sakfrågor, säger Ekström, i dag ordförande för ABF Stockholm, till Expressen.

Initiativet har tagits av henne och de övriga som privatpersoner.

Även KD-politikern David Lega och publicisten Jan Scherman är medlemmar i klubben.

Nämnda personer

Anna Ekström

Ordförande Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation (Rio), styrelseordförande Umeå universitet, ordförande ABF Stockholm, ordförande folkhögskolan Biskops-Arnö.
jur. kand. (Stockholms uni., 1988)

Cecilia Malmström

Tidigare EU-kommissionär, EU-minister (L), Europaparlamentariker
fil. dr. i statsvetenskap (Göteborgs uni., 1998)

Ulrica Schenström

Vd Fores
Fristående kurser i ekonomi, juridik och marknadsföring

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024