Om  
Ola Mattsson

Lämnar Rädda barnen för gs-uppdrag på Barncancerfonden

Efter totalt 13 år på Rädda barnen tackar Ola Mattsson för sig. Anledningen: jobberbjudandet som generalsekreterare för Barncancerfonden.

Barncancerfondens tillträdande generalsekreterare, Ola Mattsson.
Barncancerfondens tillträdande generalsekreterare, Ola Mattsson.Foto: Matti Pohjola
Axel Hyttnäs Telin

Ola Mattsson har arbetat på Rädda barnen sedan 2010. Under de senaste åren har han både varit Sverigechef och ansvarig för barnrättsorganisationens innovationsdrivna affärsutveckling.

”Det har varit 13 år av intensivt förändringsarbete. Det är fantastiskt givande men innebär också kontinuerlig friktion, tappade bollar, misstag och misslyckanden. Det har varit intensivt, roligt och svårt”, skriver Mattsson i ett inlägg på Linkedin, där han skriver om avgångsbeslutet.

Tillträder i februari

Ola Mattsson har nu utsetts till ny generalsekreterare för Barncancerfonden, med start den 1 februari nästa år.

– Jag känner både stolthet och respekt inför uppdraget som generalsekreterare och ser fram emot att bidra till en fortsatt utveckling av insamling, forskning och det viktiga stöd Barncancerfonden ger både i det personliga mötet med drabbade och som aktiv samhällsröst, säger han i ett pressmeddelande.

Fondens tidigare man på posten, Thorbjörn Larsson, lämnade uppdraget före sommaren. Sedan dess har Micael Mathsson axlat uppdraget som tillförordnad.

Nämnda personer

Ola Mattsson

Generalsekreterare Barncancerfonden

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00