Inför valet: Ny kartläggning av partiernas politik för civilsamhället

I valrörelsens slutspurt pekar organisationerna bakom en ny rapport ut riksdagspartiernas civilsamhällespolitik som motstridig. ”Civilsamhället får mycket uppmärksamhet under akuta kriser som skogsbrand, flyktingmottagande och coronapandemi. Men ett starkt civilsamhälle i kris kräver en stark infrastruktur på plats när krisen kommer”, säger Famnas generalsekreterare Ulrika Stuart Hamilton. 

När ukrainska flyktingar anlände med färjan från Gdynia till Karlskrona i mars, så var volontären Anki Johansson (bilden) en av dem som tog emot. Ett exempel på hur civilsamhället mobiliserar i kris. Men utan en fungerande infrastruktur på plats blir det svårare att hjälpa, menar Ulrika Stuart Hamilton på Famna. (Arkivbild)
När ukrainska flyktingar anlände med färjan från Gdynia till Karlskrona i mars, så var volontären Anki Johansson (bilden) en av dem som tog emot. Ett exempel på hur civilsamhället mobiliserar i kris. Men utan en fungerande infrastruktur på plats blir det svårare att hjälpa, menar Ulrika Stuart Hamilton på Famna. (Arkivbild)Foto: Johan Nilsson/TT
0:000:00