Hon blir HSB riksförbunds nya vd

Susanne Bergh, med en lång karriär bakom sig inom Länsförsäkringar, blir HSB riksförbunds nya vd.

Susanne Bergh blir ny vd för HSB riksförbund. Hon ser fram emot att bli en del av kooperativet med över hundra år på nacken. 
Susanne Bergh blir ny vd för HSB riksförbund. Hon ser fram emot att bli en del av kooperativet med över hundra år på nacken. Foto: HSB och Anders Wiklund/TT
Tim Gashi

Den första april i år tillträder Susanne Bergh sin nya tjänst som vd på HSB riksförbund. Det lämnar utrymme för aprilskämt hennes första arbetsdag men enligt Johan Nyhus, förbundsordförande HSB, så innebär det framförallt att HSB får en ny medarbetare med stor erfarenhet av federation, ledarskap och finansiella frågor.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Susanne Bergh som vd för HSB Riksförbund. Med Susanne Bergh som ny vd får vi en person med omfattande erfarenhet från federation, ledarskap och finansiella frågor. Det är värdefulla kunskaper som kommer att vara viktiga för att leda HSB Riksförbund och våra nationella bolag framöver, säger han i ett pressmeddelande.

100-årigt kooperativ

Susanne Bergh meddelar själv att det hon är glad och tacksam över att bli en del av HSB som funnits där för sina medlemmar i över 100 år.

– Jag är otroligt glad och tacksam över möjligheten att få vara med och utveckla en så fin medlemsorganisation som HSB in i framtiden. HSB har i över 100 år betytt mycket för så många människor. Jag vill bidra till att de regionala HSB-föreningarna får så bra förutsättningar som möjligt för att deras medlemmar ska känna sig trygga och smarta i sitt val av boende, säger hon i ett pressmeddelande.

Susanne efterträder Pernilla Bonde som efter 14 år på posten nu blir generalsekreterare för Svenska skidförbundet.

Ingår i uppdraget
  • Som ny vd för HSB riksförbund kommer Susanne Bergh även att ha rollen som ordförande för HSB:s nationella it-bolag HSB Affärsstöd, bostadsutvecklingsbolaget HSB Projektpartner och det finansiella bolaget HSB Finansstöd.
 

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00