SJ:s vd blir ny ordförande för Tågföretagen

Monica Lingegård har blivit vald till ordförande för Tågföretagen. Hon kommer att prioritera tågplanearbetet och arbetet för ökad järnvägskapacitet.

Monica Lingegård är Tågföretagens nya ordförande. 
Monica Lingegård är Tågföretagens nya ordförande. Foto: Tågföretagen
Albin Bohlin

Under Tågföretagens årsmöte den 30 maj valdes SJ:s vd Monica Lingegård till ny ordförande. Två nya ledamöter valdes också in i styrelsen, Stefan Gustavsson och Haris Habul. Övriga elva ledamöter valdes om.

– Vi kommer som första fråga att fokusera på att få ordning på tågplaneprocessen och balans i avtalen mellan Trafikverket som leverantör och tågföretagen, säger Monica Lingegård i ett pressmeddelande.

Övriga frågor som kommer att prioriteras det kommande verksamhetsåret är att upprätthålla löftet om 18 veckors framförhållning med schemaändringar och att verka för en ökad järnvägskapacitet genom nya stambanor. Arbetet kommer att utgå från Tågföretagens reformagenda för att få fler människor och mer gods på järnvägen.

Monica Lingegård efterträder Ted Söderholm som lämnar ordförandeposten efter tre år.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024