Om  
Linnea Lindquist

Rektor Linnea ska opinionsbilda på heltid

Linnea Lindquist är biträdande rektor på Hammarkullsskolan och Nytorpsskolan i Göteborg. Nu tar hon tjänstledigt för att driva skolpolitiska frågor i valrörelsen.

Lindquist har gjort sig känd som kritiker av ”marknadsskolan” och driver en utbildningspolitisk blogg. Hon har också en stor följarskara på Twitter där hon beskriver sig som ”skolledare och skoldebattör utan politisk hemvist”. Förra året tilldelades hon hederspris från stiftelsen Jämlikhetsfonden för att hon skrivit böcker och artiklar som uppmärksammat friskolesystemet.

Nu planerar hon att ta ledigt från tjänsten som biträdande rektor och opinionsbilda på heltid, bland annat genom att författa en rapport som redogör för alla kommuners skolbudgetar, det vill säga 290 stycken.

– Jag ska åka till Almedalen första veckan i juli och sedan tänker jag köra ”all in” efter det. Jag ska försöka utbilda så många medborgare som möjligt i hur skolans finansieringssystem fungerar – och inte fungerar. Försöka få dem att förstå varför vi måste få en differentierad skolpeng. Det är mitt fokus, säger hon i en intervju med tidningen Läraren.

Nämnda personer

Linnea Lindquist

Rektor och skoldebattör
Rektor (Stockholms uni. 2016)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00