PA-byrå värvar Göran Perssons ex-medarbetare och KD-profil

PA-byrån Nordic Public Affairs stärker upp teamet med tre nya konsulter.

Axel Hyttnäs Telin

Sandro Wennberg, Cornelia Rudh och Liza-Maria Norlin värvas till rådgivaruppdrag hos PA-byrån Nordic Public Affairs. Det skriver byrån på sin hemsida.

Cornelia Rudh har 25 års erfarenhet inom kommunikation och driver numera eget företag. Innan dess var hon på Springtime.

KD:s tidigare miljöpolitiska talesperson Liza-Maria Norlin blir också konsult hos byrån.

– Vi befinner oss i en spännande tid där våra vägval kommer påverka generationer framöver. Ett av de viktigaste verktygen för hållbar omställning är välinformerade och lyhörda samtal, därför väljer jag att vara en del av just det, säger hon.

Har jobbat med fem statsråd

Dessutom ansluter sig Sandro Wennberg, som har erfarenhet av både public affairs och politiken. Under Göran Perssons tid som statsminister var han politiskt sakkunnig hos hela fem statsråd, bland andra dåvarande finansminister Bosse Ringholm och Ylva Johansson, då minister för vård- och äldrefrågor.

Han driver också det årliga evenemanget Hälsoriksdagen.

– Det ska bli roligt att tillsammans med kloka kollegor bidra till att göra politik mer begriplig. Det är nödvändigt i en snabbt föränderlig värld. Jag tror att jag med min politiska bakgrund, mitt entreprenörskap och engagemanget i bland annat hälsofrämjande frågor kan bidra på ett positivt sätt.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00