Om  
Payam Moula

Ny chefredaktör på Tiden

I januari utsågs Erik Nises till ny chefredaktör för Tiden. Men efter ett dödsfall i familjen har den tidigare pressekreteraren hos Stefan Löfven avsagt sig tjänsten, innan han hunnit tillträda, rapporterar Medievärlden. 

Axel Berggren

I stället blir det Payam Moula som blir chefredaktör för den socialdemokratiska tidskriften. Payam Moula har en licentiatexamen i filosofi och har varit redaktör för boken ”Socialdemokratin i ett nytt århundrade”.

– Det känns väldigt roligt att börja som chefredaktör för Tiden. Vi lever i en politiskt turbulent tid, där stora idé- och tankemässiga skiften sker. Vi ser nu början på vad som kan bli en ny guldålder för idéer för jämlikhet och demokrati framför såväl nyliberalt som högerreaktionärt tankegods. Det finns ett behov av och stora möjligheter för socialdemokratiska idéer att vinna framtiden" säger Payam Moula i ett pressmeddelande. 

Tiden startades av Hjalmar Branting 1908 och han var också chefredaktör på tidningen. Andra kända socialdemokrater som har skrivit för tidningen är bland andra Ernst Wigforss, Björn von Sydow och Daniel Suhonen.

Nämnda personer

Payam Moula

Chefredaktör Tidskriften tiden
Licentiatexamen i filosofi (KTH)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00