Miljömålsberedningen har nått en uppgörelse

Miljömålsberedningens förhandlingar om de konsumtionsbaserade utsläppen har gått i mål. Den parlamentariska beredningen har nått en uppgörelse som samtliga åtta partier står bakom, enligt uppgifter till Altinget.

<span>Flyget klimatpåverkan har varit en av knäckfrågorna i&nbsp;förhandlingarna mellan de åtta riksdagspartierna om de konsumtionsbaserade utsläppen.<br></span>
Flyget klimatpåverkan har varit en av knäckfrågorna i förhandlingarna mellan de åtta riksdagspartierna om de konsumtionsbaserade utsläppen.
Foto: Foto: Pixabay
Johanna Alskog Jacob Hederos

Miljömålsberedningens förhandlingar om de konsumtionsbaserade utsläppen har varit tuffa och partierna har haft svårt att komma överens. I mitten av februari bad den parlamentariska beredningen regeringen om att få skjuta fram deadline en månad.

– Hade vi inte haft något hopp så hade vi inte begärt förlängning, sade då Miljömålsberedningens ordförande Emma Nohrén till Altinget.

”Ingen har reserverat sig mot helheten.” säger en ledamot och ”Alla är med, mer eller mindre.” skriver en annan i ett sms till Altinget.

Christofer Fjellner (M), tidigare EU-parlamentariker och den enda bland ledamöterna som inte sitter i riksdagen, bekräftar att alla står bakom betänkandet. 

– Jag är glad att det har gått förvånansvärt bra. Det finns en stor enighet. Det är jag väldigt glad över, säger han till Altinget.

Men han vill inte ge några mer detaljer om innehållet i uppgörelsen, förutom att han aldrig skulle ställa sig bakom något som han inte tror tillför någonting.

SD:s ledamot Martin Kinnunen vill inte kommentera vare sig innehållet eller huruvida samtliga partier står bakom uppgörelsen eller ej. Däremot är han öppen med att SD hör till de partier som har synpunkter på delar av överenskommelsen.