Om  
Tina Sahlén

Liberal blir stabschef hos Forssmed (KD)

Tina Sahlén gör comeback på Regeringskansliet som stabschef hos Jakob Forssmed (KD) på socialdepartementet.

Axel Hyttnäs Telin

Sedan sex år tillbaka har Tina Sahlén arbetat på Riksidrottsförbundet. I sin senaste roll har hon varit ansvarig för verksamhetsområdet kommunikation, marknad och intressepolitik.

I ett inlägg på Twitter avslöjar socialminister Jakob Forssmed (KD) att Sahlén kommer börja som stabschef hos honom på socialdepartementet.

”Tina har djupa kunskaper om idrotts- och civilsamhällesfrågor och gedigen erfarenhet från arbete i idrottsrörelsen och Regeringskansliet”, skriver Forssmed.

Comeback

Jobbytet innebär att Sahlén återvänder till Regeringskansliet. Under alliansregeringens tid vid makten var hon politiskt sakkunnig i samordningskansliet i statsrådsberedningen.

Hennes största uppgift då var att lösta konflikter och nå överenskommelser mellan partierna, inom ett flertal områden, däribland integration, kultur, media och idrott.

Tina Sahlén har tidigare även varit politisk sekreterare i Lars Leijonborgs partiledarstab (2004–2006) och arbetade med Jan Björklund som utredare inom utbildningsområdet (2014–2016).

Nämnda personer

Tina Sahlén

Stabschef hos socialminister Jakob Forssmed (KD)
fil. kand i media- och kommunikationsvetenskap (Högskolan i Gävle, 2003)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00