Korpen får ny generalsekreterare

Erik Eng är Korpen svenska motionsidrottsförbundets nya generalsekreterare. ”I den här rollen kan jag kombinera min erfarenhet från civilsamhället med min passion för fysisk aktivitet”, säger han i ett pressmeddelande.

Om Erik Eng kommer att ta sjumilakliv som ny generalsekreterare för Korpen vet vi inte. Men han tycker om att springa tiomilalopp. Han är nämligen ultralöpare.<br>
Om Erik Eng kommer att ta sjumilakliv som ny generalsekreterare för Korpen vet vi inte. Men han tycker om att springa tiomilalopp. Han är nämligen ultralöpare.
Foto: Pufferfish
Anders Gustafsson

Erik Eng har varit tillförordnad gs sedan i juli 2023. Dessförinnan var han Korpens marknads- och kommunikationschef, en tjänst han tillträdde i september 2019.

– Vårt sätt att i föreningar driva motionsaktiviteter med fokus på lust och att må bra är helt rätt i tiden men vi måste lyckas nå ut och locka fler. Det finns med andra ord ett stort behov av synlighet och där tror jag att min kommunikationsbakgrund kan göra skillnad, säger Erik Eng.

Bakgrund på Naturskyddsföreningen

Tidigare har han bland annat haft olika kommunikationsroller på Naturskyddsföreningen, samt drivit egen byrå.

Erik Eng är också ultralöpare, med lopp där man kommer upp en bit över 100 km som favoritdistans.

– Jag gillar att springa långt för att det är brutalt och ärligt, det är befriande på något sätt. Det är inget tjafs och det går liksom inte att snacka sig förbi, eller komma dåligt förberedd och göra en bra tid. Man vet att det kommer vara jobbigt och hårt, och det är inte säkert att man kommer att klara av det. Det blir aldrig som planerat och man får lära sig lyssna på kroppen, sade han i en intervju med Trailrunning Sweden.

Korpen i sffror (2022)

Personliga medlemmar i lokalföreningar i nationella organisationer: 660 171 (2021: 687 390)

Personliga medlemmar i föreningar: 148 649 (2021: 138 595)

Lokalföreningar i nationella organisationer: 1 730 (2021: 1 909)

Föreningar: 272 (2021: 275)

Nationella Organisationer: 15 (2021: 15)


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00