Om  
Jeanette Gustafsdotter
Carina Leffler

Jeanette Gustafsdotter tackar ja till vd-uppdrag

Tidigare kulturminister Jeanette Gustafsdotter blir ny vd för Helsingborg arena och scen AB (Hasab).

Helsingborg får en tidigare kulturminister som vd för sitt nöjesbolag.
Helsingborg får en tidigare kulturminister som vd för sitt nöjesbolag.Foto: Mattias Berglund
Axel Hyttnäs Telin

Nöjesbolaget Hasab, som ägs av Helsingborgs kommun, rekryterar Jeanette Gustafsdotter till rollen som vd. Hon har tidigare varit vd för Tidningsutgivarna, generalsekreterare för Sveriges museer och satt som socialdemokratisk kulturminister i Magdalena Anderssons regering.

– Att få vara med och fortsätta utveckla Helsingborg till en av de främsta kulturdestinationerna känns oerhört stimulerande, säger Jeanette Gustafsdotter i ett pressmeddelande.

Hon säger också att hon ser fram emot att leda bolaget och se till så att kulturen kan fortsätta vara en positiv kraft i samhället. Som ny vd får hon det yttersta ansvaret över bland annat stadsteatern, stadens konserthus, Helsingborg arena och kulturverksamheten vid Sofiero slott.

Stadsdirektören Carina Leffler är nöjd med värvningen.

– Jag är glad över att vi kunnat rekrytera en erfaren ledare i Jeanette som vd för vårt kultur- och evenemangsbolag. Återigen får vi ett kvitto på att Helsingborg är en attraktiv stad att både leva och verka i, säger Leffler.

Jeanette Gustafsdotter tillträder uppdraget den 21 januari. Hon efterträder Max Granström som har suttit på posten sedan 2014.

Nämnda personer

Jeanette Gustafsdotter

Institutionschef Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, tillträdande vd Helsingborgs arena och scen AB
Jur. kand. medierätt (Uppsala uni., 1992), journalistexamen (Mittuniversitetet, 1993), ämneslärarexamen (Luleå uni., 2020)

Carina Leffler

Stadsdirektör Helsingborgs stad
Grundskollärarexamen (Högskolan i Jönköping, 1993)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00