IOGT-NTO-rörelsen får ny styrelseordförande

Vid ett extra styrelsemöte har Andrine Winther utsetts till ny ordförande för IOGT-NTO-rörelsens styrelse.

Foto: Björn Nordqvist
Anders Gustafsson

Winther är chef för den socialdemokratiska riksdagsgruppens sekretariat. Hon har tidigare varit internationell sekreterare för Socialdemokraterna, vice ordförande vid Olof Palmes internationella center.

– Alkohol är ett kraftigt hinder för utveckling och drabbar utvecklingsländer och fattiga människor extra hårt. Vi i IOGT-NTO-rörelsen är experter på frågan och bedriver ett omfattande internationellt arbete både med rådgivning kring effektiv alkohollagstiftning på samhällsnivå likväl som konkret lokal verksamhet på individnivå. Där får människor exempelvis verktyg för att ställa om sin inkomstkälla från alkoholproduktion till något bättre, säger Winther i ett pressmeddelande.

Andrine Wither ersätter Mona Örjes på ordförandeposten. Styrelsen består nu av Lucas Nilsson (vice ordförande), Esbjörn Hörnberg, Rosmari Strasky, Maja Stojanovska, Monica Nordenwald och Mona Örjes.

Nämnda personer

Andrine Winther

Chef för riksdagsgruppens sekretariat (S), styrelseordförande för IOGT-NTO:s internationella arbete, kommunfullmäktiges ordförande i Värmdö
fil.kand. i statsvetenskap

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00