Om  
Anna Borg

Hon blir Vattenfalls kommunikationsdirektör – igen

I höstas lämnade Karin Lepasoon tjänsten som kommunikationsdirektör på Vattenfall för en tjänst på SEB. Nu återvänder hon till sitt gamla jobb. Och SEB har i sin tur hittat Lepasoons ersättare hos skogsindustrikoncernen Stora enso.

Drygt ett halvår. Så lång blev Karin Lepasoons avstickare till SEB. Nu återvänder hon till energijätten Vattenfall.
Drygt ett halvår. Så lång blev Karin Lepasoons avstickare till SEB. Nu återvänder hon till energijätten Vattenfall.Foto: Vattenfall
Johanna Alskog

Det blev en förhållandevis kort visit som marknads- och kommunikationschef på SEB för Karin Lepasoon. Hon är nu på väg tillbaka till statliga energijätten Vattenfall och jobbet som kommunikationschef, en tjänst som hon lämnade så sent som i höstas.

– Det går inte en dag utan att klimatkrisen lyfts i samhällsdebatten, liksom den huvudroll elektrifieringen spelar för att lösa den. Jag har med starkt intresse fortsatt att följa klimatfrågan och känner att få vara med på den resa Anna Borg och hennes team nu pekar ut för Vattenfall – nästa fas av Fossilfritt liv inom en generation – är en chans man bara får en gång i livet. Jag måste ta den, säger Karin Lepasoon i ett pressmeddelande.

Vattenfall hade inte hunnit hitta någon ersättare för Lepasoon, utan Oscar Ahnfelt, PA-chef för Vattenfall-koncernen har varit tillförordnad kommunikationschef.

SEB hugger Stora Ensos kommunikationsdirektör

SEB har redan hittat sin ersättare för Karin Lepasoon: Ulrika Lilja, marknads- och kommunikationsdirektör på Stora enso. Lilja ska börja sin nya tjänst på SEB senast i november. Det ska även Karin Lepasoon.

Nämnda personer

Anna Borg

Vd Vattenfall, styrelseledamot FAM
Magister i statskunskap och ekonomi (Uppsala uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00