Högersidan enade – avslår regeringens förslag på lagändring

I en gemensam följdmotion föreslår M, SD, KD och L att riksdagen avslår den skärpning i hälso- och sjukvårdslagen som S-regeringen velat se för avtal med de privata vårdgivare som även bedriver privatfinansierad vård.

Camilla Waltersson Grönvall (M) och Linda Lindberg (SD) har tillsammans med KD och L skrivit en följdmotion om att avslå regeringens föreslagna lagändring.
Camilla Waltersson Grönvall (M) och Linda Lindberg (SD) har tillsammans med KD och L skrivit en följdmotion om att avslå regeringens föreslagna lagändring.Foto: Henrik Montgomery/TT, Anders Wiklund/TT
Miranda Olsson

Nästan inget har kommit ut från de förhandlingar som pågår för att få en ny regering på plats. Men parallellt inleds riksdagsåret och så även arbetet i de nyvalda utskotten där frågor som satts på paus under sommaruppehållet nu åter tas upp igen.

En sådan fråga är de omdiskuterade förslag som regeringen lade fram i juni, efter den utredning om privata sjukvårdsförsäkringar som kom förra hösten.

– Syftet är att öka den demokratiska kontrollen i hälso- och sjukvården för att behovet, inte köpkraften, ska avgöra vem som får vård först, sade avgående socialminister Lena Hallengren då propositionen Ökad kontroll i hälso- och sjukvården presenterades.

Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00