Om  
Emil Eneblad

Han tar över Ungsvenskarna

Som ordförande för näringsutskottet i riksdagen lämnar nu Tobias Andersson (SD) ungdomsförbundet. Vice ordförande Emil Eneblad tar över som ny ordförande.

Tobias Andersson (SD) har varit Ungsvenskarnas ordförande sedan dess bildande 2015. Nu tar Emil Eneblad över.
Tobias Andersson (SD) har varit Ungsvenskarnas ordförande sedan dess bildande 2015. Nu tar Emil Eneblad över.Foto: Tommy Pedersen/TT
Miranda Olsson

Ungsvenskarna bildades 2015 efter att Sverigedemokraterna brutit med sitt tidigare ungdomsförbund SDU. Det blev Tobias Andersson som fick leda partiet, men efter sju år och när han nu går in på sin andra mandatperiod i riksdagen lämnar han över posten.

Emil Eneblad har varit ungdomsförbundets vice ordförande men tar nu ett steg uppåt i organisationen. Som ordförande vill han rida på den konservativa våg bland unga i Sverige som gjort sig tydlig i väljarundersökningar.

– Min målsättning är att vi ska bli det största partiet bland unga i Sverige och att vi ska utöka den konservativa majoriteten fram till nästa val, säger han till Svenska Dagbladet.

Glad över regeringsöverenskommelse

Eneblad är nöjd med de regeringsförhandlingar som resulterat i att SD står utanför regeringen, men nått en överenskommelse med M, KD och L om sakpolitiken.

– Jag är extra glad över att man tar tag i trygghetsfrågorna ordentligt, säger han till Ekot.

Nämnda personer

Emil Eneblad

Ordförande Ungsvenskarna

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00