Om  
Anna Ekström

Ekström delar ut pris till lärare

Fyra svenska skolor har tilldelats EU-kommissionens nya europeiska pris för innovativ undervisning. Nu har utbildningsminister Anna Ekström (S) delat ut priserna. 

Ditte Roslund

Det Europeiska priset för innovativ undervisning har delats ut för första gången. Priset går till förskolor, grundskolor och gymnasieskolor som på ett innovativt sätt utvecklat undervisningen inom Erasmus+, EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom utbildning.

– Jag är en stark Europavän och ser Erasmus+ som något av det viktigaste vi har fått ut av Europasamarbetet. Det är också en väldigt viktig del av den svenska skolans kvalitetsarbete, sade utbildningsminister Anna Ekström (S) vid prisutdelningen, enligt ett pressmeddelande.

De fyra svenska vinnarna är Infjärdens förskoleområde i Piteå, Högakustenskolan i Kramfors, Hahrska gymnasiet i Västerås och Naturbruksförvaltningen vid Västa Götelandsregionen. 

Nämnda personer

Anna Ekström

Ordförande Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation (Rio), styrelseordförande Umeå universitet, ordförande ABF Stockholm, ordförande folkhögskolan Biskops arnö.
Jur. kand (Stockholms uni., 1988)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00