Chefer tvingas byta tjänst efter samarbetssvårigheter på Arbetsmiljöverket

En avdelningschef och tre andra chefer får lämna sina nuvarande tjänster efter samarbetssvårigheter. ”Det är ingen rolig åtgärd att behöva ta till”, säger Arbetsmiljöverkets HR-direktör Olov Augrell.

Samarbetssvårigheterna ska ha pågått i över ett års tid.
Samarbetssvårigheterna ska ha pågått i över ett års tid.Foto: Naina Helén Jåma/TT
Axel Hyttnäs Telin

Det är fyra personer med chefsroller på avdelningen för regler och internationella frågor som tvingas byta uppdrag. Avdelningen har lett Arbetsmiljöverkets omdiskuterade regelförenklingsarbete, skriver Arbetsvärlden.

– Ingen blir av med sin anställning. Alla kommer erbjudas nya arbetsuppgifter på Arbetsmiljöverket. Men i nuläget är det inte klart vad var och en kommer att göra, säger myndighetens HR-direktör Olov Augrell till tidningen.

Ledningen på avdelningen har haft samarbetsproblem i över ett års tid, enligt informationen som alla anställda på myndigheten har fått. Arbetsvärlden frågar varför det behövde gå så långt att de fyra personerna tvingas lämna sina chefstjänster.

– Det är ingen rolig åtgärd att behöva ta till. Men det har pågått under en längre tid, vi har vidtagit åtgärder men tyvärr landat i en återvändsgränd. Det måste bli en nystart.

Marita Jonsson, fackförbundet ST:s avdelningsordförande på Arbetsmiljöverket, säger att hon som facklig företrädare inte haft full insyn i motiven för arbetsgivarens omorganisation.

– Vi har sett att de insatser som arbetsgivaren satte in inte ledde till resultat, så vi har tryckt på att något behöver göras. Men jag vet inte varför man valde just den lösning man valde, att flytta på just de cheferna, säger hon till Publikt.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00