Byrågrundare går till Academedia

Richard Sjöberg blir ny kommunikationsdirektör på Academedia. Han kommer närmast från de omtalade konsultfirman Quatroporte.

Richard Sjöberg blir ny kommunikationsdirektör på Academedia.
Richard Sjöberg blir ny kommunikationsdirektör på Academedia.Foto: Academedia
Albin Bohlin

Richard Sjöberg var med och grundade kommunikationsbyrån Quatroporte, vilken hamnade i rampljuset 2020 när Expressen avslöjade att byrån under ett år hade fakturerat Region Stockholm på närmare 17 miljoner exklusive moms för externa kommunikationstjänster, detta trots regionens sparkrav. Tidigare har Sjöberg varit kampanjledare för Moderaterna.

2023 slutade Richard Sjöberg på Quatroporte och har sedan dess sökt jobb. Nu har han hittat ett. Han blir ny kommunikationsdirektör på Academedia och efterträder Paula Hammerskog som lämnade skolkoncernen för att bli konsult i slutet av 2023.

– Jag känner att jag har hittat ett uppdrag som är meningsfullt i en organisation med tydliga värderingar och en stark drivkraft att skapa bra utbildningar. Att ge barn, unga och vuxna förutsättningar att forma sin framtid är något av det viktigaste som finns och jag ser verkligen fram emot att lära känna Academedias olika utbildningsverksamheter, säger han i ett pressmeddelande.

Richard Sjöberg tillträder sin nya tjänst den 15 april.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00