Om  
Henrik Kennedy

Ytterligare KS-topp går till Kry

Kry har rekryterat Henrik Kennedy, Karolinska universitetssjukhusets kommunikationsdirektör, till en nyinrättad tjänst som vice affärschef. Han säger att han ”ser fram emot att bli en del av Kry-familjen”.

Karolinska sjukhusets kommunikationsdirektör Henrik
Kennedy går till Kry.
Karolinska sjukhusets kommunikationsdirektör Henrik Kennedy går till Kry.Foto: Danish Saroee
Albin Bohlin

Henrik Kennedy är kommunikationsdirektör på Karolinska universitetssjukhuset (KS), men väljer att lämna efter fyra år. Han går nu till vårdbolaget Kry, ett bolag med ambitioner att utöka både den fysiska vårdverksamheten och den digitala vården i företagets mobiltelefonapp. Där blir han vice affärschef.

– Kry har vuxit på ett fantastiskt sätt och ger i dag så många människor tillgång till högkvalitativ sjukvård såväl fysiskt som digitalt. De är verkligen drivande i den utveckling som krävs för att sjukvården i Europa ska klara den demografiska utmaningen. Efter fyra år på Europas bästa sjukhus ser jag fram emot att bli en del av Kry-familjen och Europas bästa digifysiska vårdgivare, säger han i ett pressmeddelande.

Henrik Kennedy är inte den första att gå från KS till Kry, för knappt två år sedan gjorde KS:s dåvarande operativa direktör Kalle Conneryd Lundgren samma resa.

Henrik Kennedy tillträder sin nya tjänst i mars.

Nämnda personer

Henrik Kennedy

Tillträdande vice affärschef Kry

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00