Om  
PM Nilsson
Benjamin Dousa

PM Nilsson blir ny vd på Timbro

PM Nilsson tar över efter Benjamin Dousa som vd på den borgerliga tankesmedjan Timbro. 

PM Nilsson säger att miljöfrågan&nbsp;är helt central och något han kommer att prioritera som ny vd på Timbro.&nbsp;<br>
PM Nilsson säger att miljöfrågan är helt central och något han kommer att prioritera som ny vd på Timbro. 
Foto: Anders Wiklund / TT
Louise Carlsson-Örning

– Det var ett svårt beslut. Att skriva i Di är det finaste man kan göra. Men Timbro är inne i en viktig period och jag kommer att lära mig massor med nya saker, säger PM Nilsson till Dagens Industri.

PM Nilsson värvades av Timbro som ansvarig för klimat-, miljö-, stads- och landsbygdsfrågor i januari, efter att han lämnat rollen som statssekreterare till följd av den uppmärksammade ålskandalen.

Den 1 september skulle PM Nilsson ha lämnat Timbro för att gå tillbaka till Dagens Industri och rollen som ledarskribent. Men utan att skriva om svensk inrikespolitik.

Läs också

Dousa till Företagarna

PM Nilsson tillträder som vd på Timbro i slutet av november. Samtidigt lämnar nuvarande vd Benjamin Dousa. Han blir i stället ny vd för organisationen Företagarna. 

Nilsson har tidigare även varit politisk redaktör på Expressen, redaktör på tidningen Lundagård och vd och ansvarig utgivare för opinionssajten Newsmill. 

– PM Nilsson är sedan länge en av Sveriges främsta opinionsbildare för liberalismens idéer, marknadsekonomi, fri företagsamhet och ett öppet samhälle. Just det som är Timbros huvuduppdrag. Därför är det oerhört glädjande att han har tackat ja till det viktiga uppdraget att leda Timbro, säger Anders Kempe, ordförande för Stiftelsen Fritt Näringsliv enligt ett pressmeddelande. 

 

Läs också

Nämnda personer

PM Nilsson

Vd Timbro, fristående krönikör Dagens industri

Benjamin Dousa

Vd, Företagarna

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00