Regeringskansliet får chef för digitalisering

Joakim Winter är Regeringskansliets nya digitaliseringsdirektör. Han får i uppdrag att utveckla Regeringskansliets digitala teknik.

Miranda Olsson

– Det känns både hedrande och spännande att ta mig an detta uppdrag. Att arbeta med digitalisering innebär att skapa möjligheter med teknik och processer som utgångspunkt, och jag kan inte tänka mig ett intressantare sammanhang att göra detta än inom staten, och i synnerhet inom Regeringskansliet, säger Joakim Winter i ett pressmeddelande.

Han är den första att inneha tjänsten som inrättades den 1 september.

– Såväl Regeringskansliets kärnprocesser som stödprocesser behöver vidareutvecklas för att motsvara både dagens och framtidens krav. Jag är mycket glad över rekryteringen av Joakim Winter – han har en gedigen erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsarbete i olika komplexa organisationer, inklusive statlig verksamhet, säger Henrik Holmer, Regeringskansliets förvaltningschef.

Joakim Winter kommer senast från Karolinska institutet där han varit IT-direktör sedan 2018. Han har tidigare arbetat på bland annat Stockholms universitet, Röda Korset och Jordbruksverket


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00