Om  
Mikael Andersson Elfgren

Västmanlands regiondirektör får gå

Anders Åhlund slutar som regiondirektör efter att regionstyrelsens ordförande sagt upp avtalet. Det meddelar Region Västmanland i ett pressmeddelande.

Linda Berglund

Beslutet att avslutat anställningsavtalet med Anders Åhlund är enligt pressmeddelandet resultatet av en process som inleddes före sommaren och det formella beslutet tas av regionstyrelsen den 5 september.

– Anders Åhlund har under åren förtjänstfullt genomfört sitt uppdrag på ett sätt som gagnat invånarna i Västmanland. Han har bland annat drivit förändringsresan från landsting till region och genomfört en större organisationsförändring för att kraftsamla regionens hälso- och sjukvård. Nu står regionen inför stora och svåra utmaningar som kräver en nystart för att vända regionens ekonomiska utveckling, säger Mikael Andersson Elfgren (M), regionstyrelsens ordförande i pressmeddelandet.

Anders Åhlund har varit regiondirektör sedan 2015 och kommenterar beskedet i samma pressmeddelande:  

– Jag har stor respekt för det politiska uppdraget och de beslut och inriktningar som våra politiker anser sig behöva ta. Jag lämnar mitt uppdrag med känslan av att ha bidragit till Västmanlands utveckling.

Maria Linder, regional utvecklingsdirektör, blir tillförordnad regiondirektör medan rekrytering pågår.

Nämnda personer

Mikael Andersson Elfgren

Regionstyrelsens ordförande (M) Region Västmanland

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00